Valmistamine ankrusse

Üks komplekt on mõeldud 20 liitri koduõlle valmistamiseks.

Suurema ankru puhul tuleb kasutada mitut komplekti ning koguseid vastavalt suurendada. Alkoholisisaldus umbes 5%

1. Sulata 800g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu tuleb.
2. Vala maltoosa kääritusnõusse.
3. Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
5. Lisa pärm. Oota umbes 10 minutit.
6. Sega korralikult, et virre oleks pärmiga segunenud.
7. Sulge kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 5-8 päevaks. 
Käärimine on lõppenud kui, õhulukus vee nivoo ühtlustub.
8. Villi õlu ankrusse.
9. Lisa 20 liitri kohta 120g suhkrut, mille võib eelnevalt sulatada 0,5L vees. Sega.

Vinku hoia seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.

Peale seitsmendat päeva tõsta ankur jahedasse laagerduma.

Kümne päeva pärast võid kraani keerata ning omapruulitud õlut nautida. Mida kauem koduõlu seisab, seda paremaks muutub maitse. 

Head valmistamist!

NB! Kõik õlletegemise juures kasutatavad nõud, riistad ja taara tuleb enne kasutamist väga hoolikalt pesta!

Lisa kommentaar