Komplekt on mõeldud 20 liitri koduõlle valmistamiseks.
🍷Sulata 800 g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu.
🍷Vala maltoosa kääritusnõusse.
🍷Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
🍷Lisa pärm (asub etiketi all). Oota umbes 10 minutit.
🍷Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
🍷Sule kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 14 päevaks (midagi halba ei juhtu, kui jääb kauemaks).
🍷Kui komplektis sisaldub kuivhumal (dry-hop), siis lisa see õllele 2-4 päeva enne villimist.
🍷Villi õlu pudelisse. (Püüa vältida kääritusnõu põhjas oleva pärmi segunemist). Sobivad nii plastik- kui klaaspudelid.
🍷Lisa 1 liitri kohta 1 tl (~7g) suhkrut. Sule kork.
🍷Pudeleid hoia veel seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.
🍷Peale seitsmendat päeva tõsta pudelid jahedasse laagerduma.
🍷Kümne päeva pärast võid avada ning omapruulitud õlut juba proovida. Mida kauem koduõlu jahedas seisab, seda paremaks muutub maitse.
Õlut võib villida ka ankrusse (kliki siia juhiste saamiseks)
Head valmistamist!
NB! Kõik õlletegemise juures kasutatavad nõud, riistad ja taara tuleb enne kasutamist väga hoolikalt pesta!
2 thoughts on “Valmistamine”
Lisa kommentaar
Vabandust, kommenteerimiseks pead sisse logima.
Kui õlu on kääritusnõus pea 2 nädalat,ega sellest midagi ei muutu?
Tere. Ei juhtu midagi halba, kui on kauemgi.