Suurema ankru puhul tuleb kasutada mitut komplekti ning koguseid vastavalt suurendada. Alkoholisisaldus umbes 5%
🍷Sulata 800 g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu.
🍷Vala maltoosa kääritusnõusse.
🍷Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
🍷Lisa pärm (asub etiketi all). Oota umbes 10 minutit.
🍷Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
🍷Sule kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 14 päevaks (midagi halba ei juhtu, kui jääb kauemaks).
🍷Kui komplektis sisaldub kuivhumal (dry-hop), siis lisa see õllele 2-4 päeva enne villimist.
🍷Villi õlu ankrusse.
🍷Lisa 20 liitri kohta 120g suhkrut, mille võib eelnevalt sulatada 0,5L vees. Sega.
🍷Vinku hoia seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.
🍷Peale seitsmendat päeva tõsta ankur jahedasse laagerduma.
🍷Kümne päeva pärast võid kraani keerata ning omapruulitud õlut proovida. Mida kauem koduõlu jahedas seisab, seda paremaks muutub maitse.
Head valmistamist!
NB! Kõik õlletegemise juures kasutatavad nõud, riistad ja taara tuleb enne kasutamist väga hoolikalt pesta!