Komplekt on mõeldud 20 liitri koduõlle valmistamiseks.
🍷Sulata 800 g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu.
🍷Vala maltoosa kääritusnõusse.
🍷Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
🍷Lisa pärm (asub etiketi all). Oota umbes 10 minutit.
🍷Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
🍷Sule kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 14 päevaks (midagi halba ei juhtu, kui jääb kauemaks).
🍷Kui komplektis sisaldub kuivhumal (dry-hop), siis lisa see õllele 2-4 päeva enne villimist.
🍷Villi õlu pudelisse. (Püüa vältida kääritusnõu põhjas oleva pärmi segunemist). Sobivad nii plastik- kui klaaspudelid.
🍷Lisa 1 liitri kohta 1 tl (~7g) suhkrut. Sule kork.
🍷Pudeleid hoia veel seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.
🍷Peale seitsmendat päeva tõsta pudelid jahedasse laagerduma.
🍷Kümne päeva pärast võid avada ning omapruulitud õlut juba proovida. Mida kauem koduõlu jahedas seisab, seda paremaks muutub maitse.
Õlut võib villida ka ankrusse (kliki siia juhiste saamiseks)
Head valmistamist!