Valmistamine

Komplekt on mõeldud 20 liitri koduõlle valmistamiseks.

1. Sulata 800g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu tuleb.
2. Vala maltoosa kääritusnõusse.
3. Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
5. Lisa pärm. Oota umbes 10 minutit.
6. Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
7. Sulge kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 5-8 päevaks. Käärimine on lõppenud, kui õhulukus vee nivoo ühtlustub.
8. Villi õlu pudelisse. Võid kasutada plastik- või klaaspudeleid.
9. Lisa 1 liitri kohta 1 tl (~7g) suhkrut. Sulge ja loksuta, et suhkur paremini seguneks. 

Pudelid hoia veel seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.

Peale seitsmendat päeva tõsta pudelid jahedamasse kohta laagerduma.

Kümne päeva pärast võid avada ning omapruulitud õlut nautida. Mida kauem koduõlu seisab, seda paremaks muutub maitse.

Õlut võib villida ka ankrusse (kliki siia juhiste saamiseks) 

Head valmistamist!

NB! Kõik õlletegemise juures kasutatavad nõud, riistad ja taara tuleb enne kasutamist väga hoolikalt pesta!