Kirjeldus
Komplekt sisaldab:
Linnaseekstrakt humalaga 2,4kg.
Röstitud oder 300g
Õllepärm
Valmistusjuhend
20 liitri koduõlle pruulimiseks (mida väiksem kogus, seda tummisem õlu!). 800g suhkru lisamisel tuleb kangust ligikaudu 6% mahust.
Väike Orav ei ole sobivaim komplekt esimeseks katsetuseks koduõlle pruulimisel. Aga ega ta raketiteadus ka ei ole..
Valmistamise juhend:
- Puista kaasasolev röstitud oder 3-5 liitri puhta jaheda vee sisse. Lase “tõmmata” 20-24 tundi. Seega, õlletegu algab seekord üks ööpäev varem.
- Kurna oder, loputa kuuma veega, et saada õllesse rohkem värvi ning soojenda tõmmis vähemalt 80 kraadini. Samas tõmmises lahusta 0,8-1 kg suhkrut.
- Vala maltoosa kääritusnõusse.
- Lisa odratõmmis koos lahustunud suhkruga, sega ja lisa külm vesi, et saada lõppkoguseks 20 liitrit õllevirret. Virde temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
- Lisa pärm. Oota umbes 10 minutit.
- Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
- Sulge kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 7-10 (võib minna ka kauem) päevaks. Käärimine on lõppenud, kui õhulukus vee nivoo ühtlustub.
- Villi õlu pudelisse. (Püüa vältida kääritusnõu põhjas oleva pärmi segunemist.)
Võid kasutada plastik- või klaaspudeleid.
- Lisa 1 liitri kohta 1 tl (~7g) suhkrut. Sulge ja loksuta, et suhkur paremini seguneks.
Pudelid hoia veel seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.
Peale seitsmendat päeva tõsta pudelid jahedamasse kohta laagerduma.
Kümne päeva pärast võid avada ning omapruulitud õlut nautida. Mida kauem koduõlu seisab, seda paremaks muutub maitse.
Head valmistamist!
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.